duminică, 15 martie 2009
Scrisoare copiilor mei ecologic puri
Ai grija sa nu cazi
cand te impiedici pe strada de un sobolan ecologic,
biodegradabil, reciclat,
in timp ce mergi intr-un singur picior
de frica sa nu cheltui prea multa energie
tine o mana la spate si nu clipi des
de frica sa nu pierzi prea multa energie
nu zambi si nu face riduri
de frica sa nu-ti iasa energia prin crapaturi
De ce sa zambesti? Te va costa prea mult...
nu respira prea adanc
ca sa nu-l lasi fara oxigen pe cel de langa tine
nu respira prea adanc
ca sa nu tragi adanc
mult prea adanc
aproape pana in creier
excrementele de masina
cu care de altfel te-ai prea obisnuit deja
si sa te prefaci in fum si gaze
nu mai respira
nu zambi
nu face riduri
Cum o sa respiri?
Cum o sa zambesti?
De ce sa te nasc?
miercuri, 11 martie 2009
MISCA-TI BUNUL SIMT!
Vreau sa impart cu voi niste emotie pura. AZI am dat mana cu Andi Moisescu. Am avut ocazia sa-l cunosc si pe Andrei Gheorghe, si pe Radu Paraschivescu (autorul Ghidului Nesimtitului). Si toate aceste minunatii s-au intamplat la conferinta de presa organizata de Fundatia Synergetica (unde activez acum) ieri, 10 martie, in Bucuresti.
Noi am lansat un proiect destul de interesant, proaspat si nou pe piata, si anume campania Noua Civilitate, cu sloganul "Misca-ti bunul simt!", un fel de "Misca-ti fundul si poarta-te frumos...or else!", doar cenzurat si civilizat, ca doar suntem copii cuminti :)
Target-ul nostru consta in tinerii intre 16-25 ani, si insistam in licee, acolo unde ne e SPERANTA... :) In principiu, vrem sa promovam cateva idei simple, ca sa combatem niste gesturi nesimtite, intalnite in fiecare zi din viata noastra in Bucuresti.
As incepe cu scuipatul pe strada, apoi aruncatul tigarilor si altor gunoaie pe jos, ascultatul muzicii tare la mobil in transportul public, raspunsul la telefon si palavragitul la cinematograf/teatru in timpul unui film/spectacol, bagatul in fata la coada si toate acele mici chestii care se agraveaza pe zi ce trece si care trebuie promovate ca ceva "uncool", si nu invers.
Ne dorim ca generatia care creste acum sa inteleaga corect limitele bunului simt si sa aiba curajul sa faca observatie prietenilor, necunoscutilor sau chiar parintilor atunci cand acestia nu respecta aceste reguli.
Va invit sa aflati mai multe despre acest proiect si despre concursul propus de fundatia Synergetica pe www.NouaCivilitate.ro
Misca-ti bunul simt si schimba ceva!
joi, 5 martie 2009
Drama: episod 1. Despre Fericire
Nu pot sa inteleg de ce oamenii cauta sa fie fericiti, dar cand ajung acolo isi dau seama ca mai mult nu au spre ce tinde. Isi pierd focus-ul. Se zgaltaie pe picioare, se impiedica, rad si uita ce au vrut sa spuna de la inceput.
E mai simplu sa fii trist, te imbraci in ceva negru si te pierzi usor in multime, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare unde trecatorii privesc prin tine, cu gandul la problemele lor. Nu mi s-a intamplat inca sa intreb pe cineva "ce faci" si sa-mi raspunda "sunt fericit!!". Cred ca doar eu am raspuns de cateva ori asa. Si chiar eram. Si vroiam sa stie toata lumea, si sa fie la fel de fericita ca mine. Am fost privita cu indoiala, si probabil s-a presupus ca sufar de nebunie temporara.
Eram fericita pana azi dimineata si azi mi-am dat seama ca atunci cand esti trist te concentrezi mai usor la lucrurile importante si la locul unde vrei sa ajungi. E mai usor sa uiti de chestiile superficiale si sa intelegi what really matters. Poate de asta oamenii care au trait in saracie cand erau mici ajung foarte-foarte departe. Ei stiu exact ce vor si nu se complac in stari de euforie sau de fericire trecatoare.
In fond, de ce ar fi mai bine sa fii fericit? Cine a zis? Unde scrie asta? In Biblie scrie sa fim cuminti si sa ascultam de Dumnezeu, nu sa fim fericiti. Presedintele nu ne spune "sa fim fericiti" ci "sa traim bine" sau "sa fim sanatosi". Fericirea devine o moneda devalorizata, dar nu din cauza crizei, dar din cauza ca ni se inverseaza valorile si nu ne dam seama. Acum, alte valute cresc si atrag lumina reflectoarelor: banii, masinile, casele, succesul... fericirea imi pare demodata, parca tine de instincte primitive, indepartate de ratiune si realitate, si a ramas prin pesteri, alaturi de homo habilis, care, probabil, a fost un individ extrem de fericit.
Nu cred ca mi-am pierdut optimismul incepand cu astazi. Dar cateodata apreciezi fericirea doar dupa o luuunga perioada in care nu zambesti.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)