luni, 16 mai 2011

Lie, Drink, Love


a vedea, a simti, a vrea si a gandi.

vezi, apoi simti, apoi vrei, apoi gandesti si poate ca nu mai vrei, sau nu mai vezi, dar nu poti sa nu mai simti. Creierul si inima nu au o legatura directa. Numai intermediari. Mesajul se pierde, se transforma.

Ganditul este dusmanul cel mai mare al fericirii tale, in viata personala. Incepand sa gandesti, te apropii de ceea ce te face nefericit si te indepartezi de emotiile pure (cateodata naive, irationale, dar autentice) incercand sa te indrepte spre ceea ce este (dati-mi voie sa-mi reglez glasul nitel ca sa par mai solemna) MORAL, CORECT, ETIC, COMOD, sau, mai pe scurt... orice te-ar putea feri de un eventual esec.

De ce se teme homo habilis de esec, chiar si in anul 2011? Pentru ca noi, in definitiv, nu ne-am schimbat prea mult, de la mezozoic incoace. Inca de pe cand homo ionus vana maimuta prin jungla, avea frica de esec, ca o sa se intoarca in trib fara prada. Ce-o sa zica homo vasile si homo petrusha de barbatia lui, cand o sa se intoarca fara maimuta la familie, fara mancare pe masa? O sa rada si o sa arate cu degetul, la el, la barbatul care a esuat. HAHAHHA, uite-te la el, luzerul.

Asa deci si prin deductie super-deductibila, frica de esec ne reduce simtitul, si ne augmenteaza ganditul. De cate ori ti-ai zis asta: "Ehehe, stai un pic. Gandeste-te bine inainte sa-i spui ca o iubesti, si daca nu iti raspunde la fel? Atunci cum o sa suporti esecul? Mai bine ne mintim unul pe altul in continuare si traim intr-o comoditate etica, morala, corecta."

Dar recent am invatat ca nimic nu pretuieste mai mult decat o emotie pura. Un sentiment nou, abia inventat, care-ti pulseaza numai tie in vene si care are nevoie de daruire totala din partea ta, intr-un mod ireversibil. Asculta-l, urmeaza-l, impartaseste-l cu ceilalti. Lasa frica de esec, atatea secole de oameni inaintea ta au gandit si s-au complacut intr-o viata comoda...

Iubeste, imbatata-te, spune prostii si minciuni, regreta apoi, cere-ti scuze, ia-o de la inceput. Razi si plangi, daruieste-i zambete si lacrimi, cearta-te, tipa, trage-i o palma. Razbuna-te. Saruta obrazul pe care l-ai lovit, impaca-te, schimba-te, fii mai bun.

Dar nu uita ca la inceput si la baza tuturor lucrurilor a fost verbul "A simti".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu