vineri, 6 iunie 2008

Exista Republica Moldova

Colegul meu, Vlad (krossfire), a scris mai mult timp in urma 2 articole despre Moldova, dupa ce eu am tratat aceasta tema intr-o prezentare pentru cursul de engleza la facultate.

Iata un fragment din primul:

"La un seminar recent, Sanda, una din colegele mele de grupa, romanca din Republica Moldova , ne-a prezentat o serie de statistici cu privire la tara ei de bastina. Statisticile au demonstrat un singur lucru : Din moment ce in cadrul unei facultati ce pregateste oameni pentru domeniul media nu se stie mai nimic despre Republica Moldova la nivel general ignoranta este si mai mare. Ne batem cu pumnul in piept ca ”Basarabia e a noastra” dar n-avem idee ce se intampla acolo cu adevarat. "...continuarea o gasiti aici, http://www.krossfire.ro/exista-republica-generalitati/


Al doilea articol trateaza in special presa moldoveneasca, si e facut dupa analiza unor ziare, reviste si alte publicatii de la noi pe care le-am adus eu de acasa, cu trenul :)

"Ce m-a mirat in mod deosebit la materialele puse la dispozitie de colega Sanda, mentionata in primul articol, a fost existenta presei glossy si chiar a unor reviste de atitudine gen Punkt si a unor incercari de reviste de advertising. Foarte rar intalnesti astfel de publicatii la o presa inca tinara.La parti proaste as aminti ca majoritatea cotidienelor sunt inca alb-negru si par a folosi vopsele cu plumb. Sper ca nu se mai lucreaza inca pe vechile matrite care ucideau plamani in Romania in perioada 90′-94′."... continuarea o puteti gasi to pe blogul lui vlad, iata linkul:

http://www.krossfire.ro/exista-republica-moldova-presa-moldoveneasca/

5 comentarii:

  1. Am vazut dinainte de a comenta ping-u l si te-am bagat si in blogroll :P

    Baiatul din postul anterior e cel care nu mai vazuse aparat :P ?

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi :)

    Da, el e... si nici nu stia sa vorbeasca inca, desi avea 4 ani..

    RăspundețiȘtergere
  3. aha, in urma acestor articole am ajuns "jurnalist" :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Artur eu cu cristina te-am laudat :P

    RăspundețiȘtergere
  5. mul?umiri foarte interesant,

    RăspundețiȘtergere