luni, 25 august 2008

Purple Cow



Este un moment istoric pentru mine. Am citit prima carte din seria BrandBuilders (marketing si advertising), despre care auzisem atatea lucruri bune. Cartea "Vaca mov", de Seth Godin, a fost un cadou reusit de ziua mea.

Seth Godin este autorul a 11 carti din acest domeniu, le puteti vedea aici, http://www.sethgodin.com/sg/books.asp , si incep sa-mi doresc sa le citesc pe toate.

Iata 10 idei importante pe care am reusit sa le extrag din carte:

1.REMARCABIL este cuvantul magic care defineste singurul marketing care o sa mai aiba efect in viitorul imediat.

2.Advertising-ul o sa inceteze sa functioneze daca nu o sa reprezinte o inovatie.

3.Suntem toti invitati la inmormantarea complexului industriei televiziunii, si in general a eficientii monstrului MEDIA.Trebuie sa ingustam nisele si sa cream doar produse remarcabile.

4.Sa stai pe loc este cel mai rau lucru care poate sa i se intample afacerii tale. Daca te afli intr-un loc sigur si comod, pe o piata pe care te "potrivesti", si nu iti mai faci griji, atentie, you're going down!!!

5.Daca ai ajuns la avocatii brand-ului tau, ai toate sansele sa reusesti.

6.Opusul lui "remarcabil" este "foarte bun".

7.Otaku (din japoneza, ceva care este mai mult decat un hobby dar mai putin decat o obsesie) este ceea ce ii face pe avocatii brand-ului sa vorbeasca despre produsul tau. Incearca sa te faci auzit anume acestor indivizi, caci ei au puterea.

8.Compromisul inseamna slefuirea marginilor brute, inlaturarea riscurilor si deci compromiterea unei idei remarcabile.

9.In ziua de azi, marketerii sunt si designeri.

10.Pentru ca sa descoperi potentialul produsului tau de a fi remarcabil, testeaza-i limitele.

4 comentarii:

  1. Am citit-o si eu. S-a apucat un amic sa le xeroxeze dar nu mi-a mai zis nimic. Nu e tocmai seria lor, ei fiind mai mult un grup editorial care vinde totul foarte foarte scump.

    Cazul ar fi ''Hey Whipple, Squeeze This'' o super carte citita online. In engleza (pe amazon) e vreo 12 euro + transport 3 euro iar in Romania la Brand Builders a ajuns 70 RON !

    RăspundețiȘtergere
  2. avocatii brand-ului. defineste in 5 cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  3. avocatii brand-ului= oameni care iti consuma produsul si le place atat de mult incat incep sa-l laude cunoscutilor lor, promovandu-l ca pe un brand remarcabil.

    ex: eu sunt un avocat al brand-ului. Daca imi place o pasta de dinti, o s-o laud atat, incat o sa conving minim 5 oameni sa si-o cumpere.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc.
    as vrea sa te si aud laudand o pasta de dinti. mooor de curiozitate sa vad cum ar suna asta :D

    RăspundețiȘtergere