miercuri, 11 martie 2009

MISCA-TI BUNUL SIMT!


Vreau sa impart cu voi niste emotie pura. AZI am dat mana cu Andi Moisescu. Am avut ocazia sa-l cunosc si pe Andrei Gheorghe, si pe Radu Paraschivescu (autorul Ghidului Nesimtitului). Si toate aceste minunatii s-au intamplat la conferinta de presa organizata de Fundatia Synergetica (unde activez acum) ieri, 10 martie, in Bucuresti.

Noi am lansat un proiect destul de interesant, proaspat si nou pe piata, si anume campania Noua Civilitate, cu sloganul "Misca-ti bunul simt!", un fel de "Misca-ti fundul si poarta-te frumos...or else!", doar cenzurat si civilizat, ca doar suntem copii cuminti :)

Target-ul nostru consta in tinerii intre 16-25 ani, si insistam in licee, acolo unde ne e SPERANTA... :) In principiu, vrem sa promovam cateva idei simple, ca sa combatem niste gesturi nesimtite, intalnite in fiecare zi din viata noastra in Bucuresti.

As incepe cu scuipatul pe strada, apoi aruncatul tigarilor si altor gunoaie pe jos, ascultatul muzicii tare la mobil in transportul public, raspunsul la telefon si palavragitul la cinematograf/teatru in timpul unui film/spectacol, bagatul in fata la coada si toate acele mici chestii care se agraveaza pe zi ce trece si care trebuie promovate ca ceva "uncool", si nu invers.

Ne dorim ca generatia care creste acum sa inteleaga corect limitele bunului simt si sa aiba curajul sa faca observatie prietenilor, necunoscutilor sau chiar parintilor atunci cand acestia nu respecta aceste reguli.

Va invit sa aflati mai multe despre acest proiect si despre concursul propus de fundatia Synergetica pe www.NouaCivilitate.ro

Misca-ti bunul simt si schimba ceva!

6 comentarii:

  1. Salut Sanda, super cool project. Ce parere ai sa faci un pic de voluntariat pe tema bunului simt si la "Prometeu", of course daca ramane ceva entuziasm pentru perioada cind esti pe acasa. Nu de alta dar nu demult unul dintre liceeni mi-a zis ca liceul nu mai este ceea ce a fost, astea fiind spuse copilul ramanea absolut inconstient ca de fapt el creaza societatea liceului :)
    Ma bucur sa aud ca ai posibilitatea de a cunoaste si invata de la persoane cu nume sonore, succes si mai departe!
    Cu drag,
    T.B

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ar face placere :) E grav daca elevii din Prometeu nu-si dau seama ca doar ei pot schimba ceva, mai mult nimeni.

    Sper ca in curand sa avem si o Fundatia Synergetica in Chisinau, din cate am inteles este in curs de formare. Te-ar interesa?

    Mersi si te mai astept la mine pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Saaaandaaaa, te vrem in Berceni!
    Ada-ne si noua niste vreun kil, doua de bun-simt ;)!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deocamdata ma ocup de zona 1 mai :) ocupa-te tu de berceni :))

    RăspundețiȘtergere
  5. bay super ! insa mult de lucru, cred ca tu ai stofa de omul schimbarii , intotdeauna am stiut :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mersi pentru incredere :) si eu cred ca pot schimba ceva, dar trebuie sa lucrez foarte mult pentru asta.

    RăspundețiȘtergere