sâmbătă, 29 mai 2010

CITESC, deci sunt SEXY!


Dragi cititori sexy ai blogului mei, impreuna cu Ionela Costachi am dat start unei campanii de promovare a lecturii printre tinerii din R. Moldova. Desi campania ruleaza pe facebook de o saptamana, am reusit sa mobilizam circa 700 de oameni (pana azi) intr-un grup cu denumirea sloganului campaniei: "CITESC, deci sunt SEXY!"

Prin aceasta campanie incercam sa schimbam comportamente: majoritatea tinerilor din Moldova care nu citesc considera lectura drept o activitate rusinoasa, doar pentru tocilari, care le scade popularitatea. Noi dorim sa le inoculam ca lectura te poate face sexy si atragator, intr-o societate de valori inversate, unde frumusetea fizica si banii primeaza in majoritatea cazurilor.

Termenul "sexy" este unul care a trezit multe controverse. El este menit sa atraga si sa socheze targetul, care isi doreste sa fie sexy, desi nu doreste sa citeasca. Prin sexy nu avem in vedere legatura cu sexul, ci folosim termenul cu sensul de "atragator".

Astfel speram ca in timp sa reusim sa modificam acest mod de a gandi. Prima noastra actiune in grup a fost sa ne schimbam pozele de profil de pe facebook cu una in care citim si cu sloganul "CITESC, deci sunt SEXY!" alaturi. Flashmob-ul s-a dovedit unul foarte reusit. Urmatorul pas, dupa ce am cucerit facebook-ul autohton, va fi sa penetram odnoklasniki.ru, care se preteaza mult mai bine pe target.

Fiti alaturi de noi! Impreuna putem sa schimbam spre bine mentalitati si sa ajutam la dezvoltarea societatii in care traim!

7 comentarii:

  1. Hell yeah!!!
    way to go !
    mai trebuie de spus și altceva??:...

    RăspundețiȘtergere
  2. scopul este nobil, insa nu cred ca o sa ajungeti acolo unde va propuneti. cred ca o sa promovati lectura doar printre randurile celor care citesc deja. cat despre slogan...hmm...este ceva, doar ca imi provoaca rasul cand vad o poza a unui sau a uneia (care na, nu vreau sa fiu rea, dar nu arata tocmai bine) si poza insotita de "citesc, deci sunt sexy". cat despre odnoklassniki... va urez succes doar ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dumitrita, suntem deschisi la dezbateri si propuneri, de ce nu crezi ca o sa reusim? :)

    In grupul nostru am reusit intr-adevar sa adaugam oameni care deja citesc, dar acesta este un mod de a aborda targetul, indirect, prin ei. Pentru ca fiecare dintre ei punandu-si o poza cu sloganul vor ridica un semn de intrebare printre reteaua lor de prieteni (in medie 200 de persoana, fa calculul tu) multi dintre acestia fiind "necititori". As spune ca deja am reusit mult, pentru ca pe facebook circula zvonul "ca e la moda sa-ti pui poza cu cartea" si nu ca e la moda sa-ti pui poza in bikini. Ce zici de asta?

    RăspundețiȘtergere
  4. e adevarat ca cei care citesc (mult) sunt mai receptivi, insa sunt sigur ca efectul se va imprastia si catre cei care citesc mai putin.

    In orice caz BRAVO pentru initiativa, societatea nostra are nevoie de cultura si educatie ca de aer.

    Si daca pe deasupra o sa vedem poze cu fete in bikini si cu o carte in mina nu o sa fiu eu cel care o sa se planga :D

    RăspundețiȘtergere
  5. este o campanie foarte bună și sper că o să mobilizați mulți tineri, în Moldova se citește foarte puțin...
    good luck!!! ;)

    RăspundețiȘtergere