vineri, 25 iulie 2008

Cuvintele unui om puternic


E suficient sa cunosti un pic de istorie ca sa-ti faci o imagine despre Napoleon Bonaparte (1769-1821), cel mai important om politic si militar dupa Revolutia Franceza.

Este una dintre personalitatile mele preferate, daca e sa-i judec curajul si incapatanarea cu care si-a trait viata.Mi-l imaginez ca pe un om cu un farmec deosebit, un lider innascut, care intotdeauna a stiut exact ce isi doreste, si astfel a intrat in istorie.

Si iata, am gasit niste citate care m-au impresionat mult, si care arata in oarecare masura felul lui Napoleon de a gandi si viziunea lui despre putere.

"I can no longer obey; I have tasted command, and I cannot give it up."
Napoleon Bonaparte

"A true man hates no one."
Napoleon Bonaparte

"I made all my generals out of mud."
Napoleon Bonaparte

"If I had to choose a religion, the sun as the universal giver of life would be my god."
Napoleon Bonaparte

"Great ambition is the passion of a great character. Those endowed with it may perform very good or very bad acts. All depends on the principles which direct them."
Napoleon Bonaparte

"If you want a thing done well, do it yourself."
Napoleon Bonaparte

"The word impossible is not in my dictionary."
Napoleon Bonaparte

"I am sometimes a fox and sometimes a lion. The whole secret of government lies in knowing when to be the one or the other."
Napoleon Bonaparte

Si, la sfarsit, iata un citat simplu, pe care l-as adapta cu multa placere realitatii anului 2008:
"In politics stupidity is not a handicap."
Napoleon Bonaparte

6 comentarii:

  1. cica napoleon o insela pe jozefine :))

    RăspundețiȘtergere
  2. "If you want a thing done well, do it yourself."

    Cu asta chiar nu pot să fiu de acord... În ziua de azi mai ales, e nevoie să delegi răspunderea oamenilor în care ai încredere că se vor achita de sarcini mai bine decât ai putea-o face tu. N-ai cum să le ştii pe toate. :-)

    Dar probabil că Napoleon ar spune că atunci trebuie să alegi tu ce sarcini şi cui delegi, ca să fii sigur de rezultat. :-))

    RăspundețiȘtergere
  3. Tiberiu, oricum (parerea mea), chiar daca delegi cuiva sarcinile, o sa simti ca a fost facuta mai bine daca o faci cu mainile tale si dai tot ce poti pentru asta :) Cat timp nu te ocupi personal de un lucru, nu poti sa ceri sa fie facut perfect, pentru ca perfect exista in capul tau, iar in capul altcuiva perfect e asa cum face si gandeste respectiv el.

    Eu asa gandesc, eu asa fac, eu asa sunt:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Genial! A true man hates no one...
    Sanda, da' tu poti sa nu urasti?

    RăspundețiȘtergere
  5. Deocamdata da. De cate ori am urat pe cineva, a fost asa, momentan, un impuls care bloca creierul. Pe termen lung nu e bine sa ai astfel de energii negativa in viata ta, fiecare cu drumul lui si gata... u know what i mean? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. aha :). un pi offtopic: democratizarea si europenizarea ne-a facut sa avem cu totii abordari de tipul "fiecare cu drumul lui". cand va trece moda asta?
    ontopic: atunci nu uri, dar in acelasi timp incearca sa ii scoti pe cei cu energii negative din viata ta :). asta poti?

    RăspundețiȘtergere