miercuri, 8 aprilie 2009

Sunt MANDRA!


Granitele tarii mele s-au inchis ieri pentru mine si pentru fratii mei. N-am crezut vreodata ca o sa ajung sa ma indoiesc ca voi putea fi acasa de Pasti, ca sa-mi vad bunicii si parintii.

Au fost doua zile grele, mi se rupe inima ca nu sunt si eu acolo, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Imi repet ca daca eram acolo, lucrurile se petreceau poate altfel. Ce prostie.In ce moment se naste in om increderea ca el poate fi Dumnezeu?

Sincer, m-am cam saturat. M-am saturat sa-mi fie rusine sa-mi privesc presedintele la televizor. M-am saturat de violentele provocate de tipi dubiosi. M-am saturat sa dispara tineri...tocmai am vazut un filmulet in care se arata cum politistii baga in masini tinerii cu forta (il vedeti pe http://www.youtube.com/watch?v=wln9vCkZFE8 ). M-am saturat de frica care pluteste in aer... de amenintari, de expulzari si arestari, de sistarea tuturor mijloacelor de transport spre Chisinau... de circul de la moldova1, care difuzeaza desene animate si filme toata ziua.

Ce asteptam, mult-stimata-masa de moldoveni? Ne-am strans;am iesit; ne-am facut curaj;am spus TARE si raspicat cine suntem si ce vrem;si atunci? Eu stiu ce asteptam. Asteptam un LIDER care sa ne ia de urechi si sa ne duca in directia buna. Noi o bijbaim, dar nimeni nu ne spune concret ce actiuni sa intreprindem, si atunci actiunile noastre sunt marunte si imprastiate.Suntem totusi inca foarte, foarte tineri.

Pana atunci, ne tinem aproape, de maini, ne rugam si speram ca nu exista cale de intoarcere spre cine eram cu doar 3 zile in urma, cand ne temeam sa recunoastem sangele ce fierbea in noi.

Astazi vreau sa strig tare: sunt mandra sa ma declar un ROMAN din Basarabia, sa simt ca fac parte dintr-o generatie unita, puternica, libera, si care sigur va castiga!

6 comentarii:

  1. Cel mai important lucru ... TREBUIE un lider, dar vezi ca nimeni nu vrea sa-si asume o atat de mare responsabilitate. in rest ce sa zic ... sustinere 100%. semneaza "un roman"

    RăspundețiȘtergere
  2. E prea multă teamă și e de înțeles. Dar nu e în van.
    Cine nu pricepe că nu e vorba de o unire naționalistă, ci de una în spirit și idealuri, nu are loc în spațiul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma bucur sincer ca nu ai fost acolo ca cine stie prin ce sectie zaceai de Pasti :(

    RăspundețiȘtergere
  4. liderii nu apar niciodata din senin, sau cu atat mai mult dintre mase.
    cei 3 crai ai nostri si-au facut datoria, cred eu.
    a mai fost un dabija, un bratu, un matei - toti au incercat cate ceva.
    era in primul rand un razboi pentru alegeri furate.
    era razboiul legal contra unei dominatiuni ilegale.
    asa situatii nu se rezolva cu un lider al masei.
    semnalul a fost tras, semnele au aparut, dovezile si-au gasit destiantarii.
    in fiecare dintre noi
    spiritul va invinge.

    RăspundețiȘtergere